De asfaltcentrale van Heijmans in Den Bosch.
Volledig scherm
De asfaltcentrale van Heijmans in Den Bosch. © Nils van Houts


Heijmans en BAM mogen asfaltcentrale samenvoegen

DEN BOSCH/ROSMALEN - Bouwbedrijven Heijmans en BAM mogen hun asfaltcentrales samenvoegen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft toestemming verleend voor het nieuwe asfaltbedrijf.

 De komende tijd werken de bedrijven de plannen hiervoor verder uit. De wens voor samenvoeging dateert al van 2018. De ACM heeft onderzocht of er voldoende concurrentie overblijft, met name in de regio's Helmond en Stein. Dat is volgens de ACM het geval.

Heijmans en BAM exploiteren momenteel elk afzonderlijk een aantal asfaltcentrales. In het nieuwe  bedrijf worden kennis en investeringen op het gebied van asfaltproductie gebundeld. De bedrijven willen de productie verder verduurzamen en de efficiency verhogen.

Het nieuwe asfaltbedrijf werkt niet alleen voor Heijmans en BAM werken, maar ook voor derden. De  jaaromzet wordt geschat op 90 miljoen euro

  1. Popjournalist Bert van de Kamp: een onovertroffen verhalenverteller
    In memoriam

    Popjourna­list Bert van de Kamp: een onovertrof­fen verhalen­ver­tel­ler

    DEN BOSCH - Hij was vaak te vinden bij de popconcerten in de Bossche Willem Twee. De donderdag overleden popjournalist Bert van de Kamp was nauw betrokken bij het Bossche popcentrum. Hij was er jarenlang bestuurslid en adviseerde de boekers van de popzaal over welke bands er zouden moeten spelen. Ook werkte hij jarenlang mee aan de Bossche Popquiz. Donderdag overleed Van de Kamp op 73-jarige leeftijd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch