Gasthuiskwartier met de locatie van nieuwe woningen.
Volledig scherm
Gasthuiskwartier met de locatie van nieuwe woningen. © ..


Herenhuizen en stadsvilla’s in het Gasthuiskwartier; zo gaat het verder

DEN BOSCH - De eerste 20 woningen en 23 appartementen zijn afgelopen vrijdag amper opgeleverd in het Bossche Gasthuiskwartier of de voorinschrijving is gestart voor de volgende 20 woningen en 20 appartementen. Wat is er op komst?

Van de goedkoopste appartementen (vanaf 485.000 euro type M) zijn er vijf gepland in een gebouw op de hoek Tolbrugstraat-Zuid-Willemsvaart. De woonoppervlakte varieert van zo’n 86 tot 95 vierkante meter. De buitenruimte is zo’n 11 vierkante meter.

Binnentuin met balkon 

De appartementen (type L; vanaf 650.000 euro) zijn gepland in een gebouw aan de Tolbrugstraat. Het formaat varieert van ruim 120 vierkante meter (met balkon op het zuidwesten, aan de straatkant) tot zo’n 140 vierkante meter aan de Zuid-Willemsvaart De grotere appartementen hebben een zogenaamd Frans balkon en een binnentuin met balkon op het zuidoosten.

De bewoners van de appartementen M en L. beschikken over één parkeerplaats in de parkeerkelder. De bewoners van 5 vierkamerappartementen type XL met uitzicht op de Zuid-Willemsvaart kunnen terecht op twee parkeerplaatsen. Het formaat van deze appartementen is zo’n 180 vierkante meter. Er zijn drie slaapkamers en twee badkamers. Verder is er een buitenruimte vanaf 15 vierkante meter op het zuidwesten. Deze woningen kosten een miljoen euro.

Nieuwbouw in het Gasthuiskwartier.
Volledig scherm
Nieuwbouw in het Gasthuiskwartier. © Marc Brink/BD

Herenhuizen met verschillende ontwerpen

Aan de nieuwe Lintermansstraat zijn vijf stadsvilla’s gepland waarvan het formaat varieert van 190 tot 290 vierkante meter verdeeld over vier woonlagen. Ze kosten 850.000 euro. Drie van de villa’s hebben standaard een tweede badkamer. Er is een stadstuin of dakterras. In de kelder zijn twee parkeerplaatsen gereserveerd.

Dat geldt ook voor de bewoners van de 7 herenhuizen met drie verschillende ontwerpen die worden gebouwd aan de Zuid-Willemsvaart. In elk herenhuis waarvan de woonoppervlakte varieert van 233 tot 244 vierkante meter horen vijf slaapkamers en twee badkamers. Behalve een terras is er ook een tuin en toegang tot een gemeenschappelijke tuin. De herenhuizen kosten 1.100.000 euro.

Notaris zal loten

In het Gasthuiskwartier aan de nieuwe Lintermansstraat en Zoemerstraat zijn ook acht stadswoningen met vier slaapkamers gepland. De woningen zijn 5.40 meter breed en ruim elf meter diep. Vanuit de woonkamer is de tuin bereikbaar. De stadswoningen inclusief parkeerplaats kosten 700.000 euro.

Na de inschrijfperiode worden de woningen en appartementen toegewezen op basis van eerste voorkeur. Als meerdere kandidaten een eerste voorkeur voor dezelfde woning hebben zal de notaris loten.

Naar verwachting start de verkoop medio mei.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch