Volledig scherm
PREMIUM
Brabantse autobezitters gaan meer motorrijtuigbelasting betalen. © Venema Media

Brabantse belastingverhoging voor autobezitters valt nergens echt lekker

DEN BOSCH - Niemand is echt blij met het voorstel om de belasting voor Brabantse autobezitters te verhogen. Toch lijken ook de twee grootste coalitiepartijen in de provinciale politiek overstag te gaan, al moeten ze daar een stevige verkiezingsbelofte voor breken. ,,Laat ik er dit over zeggen: we balen er flink van.” 

Voor het CDA stond in maart één ding als een paal boven water: de provincie moet de belasting op motorrijtuigen niet verhogen. ‘Omdat we de lasten voor de Brabanders niet verder willen verzwaren’, schreef de partij in haar verkiezingsprogramma. Ook de VVD was in maart nog ‘tegen het verhogen van de opcenten op de motorrijtuigenbelasting’. Toch komt de verhoging eraan. Met dank aan de twee grootste coalitiepartijen die nog steeds tegen zijn maar waarschijnlijk voor het voorstel stemmen. 

 1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

  DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
 2. ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemeesterslek in Den Bosch’
  PREMIUM

  ‘Wat sneu dat dit overblijft van het burgemees­ter­slek in Den Bosch’

  DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de Bossche fractievoorzitter Sjef van Creij (Gewoon-geDREVEN) ervan in juli 2017 vertrouwelijke informatie rond de burgemeestersbenoeming te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan gemeenteraadslid Will Hoeben (De Bossche Groenen). Al eerder werd bekend dat het OM Van Creij ervan verdenkt de naam van de nummer één van de vertrouwenscommissie te hebben ‘verstrekt of bevestigd’ aan toenmalig wethouder Jos van Son.
 3. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

  Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

  DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch