Volledig scherm
PREMIUM
Brabantse autobezitters gaan meer motorrijtuigbelasting betalen. © Venema Media

Brabantse belastingverhoging voor autobezitters valt nergens echt lekker

DEN BOSCH - Niemand is echt blij met het voorstel om de belasting voor Brabantse autobezitters te verhogen. Toch lijken ook de twee grootste coalitiepartijen in de provinciale politiek overstag te gaan, al moeten ze daar een stevige verkiezingsbelofte voor breken. ,,Laat ik er dit over zeggen: we balen er flink van.” 

Voor het CDA stond in maart één ding als een paal boven water: de provincie moet de belasting op motorrijtuigen niet verhogen. ‘Omdat we de lasten voor de Brabanders niet verder willen verzwaren’, schreef de partij in haar verkiezingsprogramma. Ook de VVD was in maart nog ‘tegen het verhogen van de opcenten op de motorrijtuigenbelasting’. Toch komt de verhoging eraan. Met dank aan de twee grootste coalitiepartijen die nog steeds tegen zijn maar waarschijnlijk voor het voorstel stemmen. 

  1. IJzeren Man Vught moet illegale parkeersituatie terugdraaien óf met een héél goed verhaal komen
    PREMIUM

    IJzeren Man Vught moet illegale parkeersi­tu­a­tie terugdraai­en óf met een héél goed verhaal komen

    VUGHT - Bas van de Ven, eigenaar van recreatiecomplex de IJzeren Man in Vught krijgt tot 1 april de tijd om alle illegaal aangebrachte parkeervoorzieningen te verwijderen en het hele terrein in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Doet hij dat niet dan volgen er sancties míts hij de gemeente ervan overtuigt dat de aanpassingen wél passen binnen het bestemmingsplan. ,,De uitbreiding is niet illegaal”, houdt Van de Ven namelijk vol.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch