Volledig scherm
De harinkjes gingen er goed in tijdens de Brabantse Haringparty 2019 op Landgoed Huize Bergen in Vught. © Ruud Strobbe fotografie

Brabantse haringparty levert 2500 op voor Kinderfonds Vught en Stichting Prinses Máxima Centrum

VUGHT - De Brabantse Haringparty 2019 heeft zo'n 2500 euro opgeleverd voor het Kinderfonds Vught en Stichting Prinses Máxima Centrum.

De haringparty is een initiatief van de Kiwanis Club. Jeroen van Dam, President Kiwanis Club Vught, opende woensdag 12 juni de party. Zo'n 140 lokale en regionale ondernemers zamelde geld in voor twee goede doelen.  

Veiling

De haringparty vond plaats op Landgoed Huize Bergen. Diverse sprekers lichtten het belang van de inzameling toe en prijsden de manier waarop Kiwanis juist die kinderen ondersteunt die het hard nodig hebben.

Volledig scherm
Haringparty 2019 © Veiling

Naast één van de eerste vaatjes verse haring werden er diverse andere items geveild, waaronder een maar liefst zes liter grote fles rosé (625 euro) en een schilderwerk van Galerie Jos van Uijtregt (875 euro). Het vaatje haring, gemaakt door de kuiper van het Zuiderzee museum Enkhuizen, ging voor 650 euro van de hand. 

Loterij

Naast de veiling werd er voor het eerst ook een loterij gehouden. De loten waren zeer in trek en leverden zo'n 5000 euro op. Na aftrek van de kosten blijft er volgens de eerste inschatting in totaal zo'n 2500 euro over voor de goede doelen van Kiwanis Club Vught. De Jazzband JoepEnzo zorgde voor de muzikale omlijsting. De drie dames van de Soul Diva’s sloten het evenement af. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch