Er wordt in ons land onnodig veel voedsel weggegooid. Studenten van HBO's in Brabant gaan met bedrijven en instellingen op zoek naar oplossingen.
Volledig scherm
Er wordt in ons land onnodig veel voedsel weggegooid. Studenten van HBO's in Brabant gaan met bedrijven en instellingen op zoek naar oplossingen. © Hollandse Hoogte / Arie Kievit

Brabantse HBO-studenten zoeken oplossingen voor voedselverspilling: beste idee wint ‘Voedselzuinigheidsaward’

DEN BOSCH - Tientallen HBO-studenten van voorlopig vier Brabantse Hogescholen gaan de komende tijd met 13 Brabantse bedrijven en instellingen op zoek naar manieren om minder voedsel te verspillen. Het beste idee wint half maart 2022 de eerste ‘Voedselzuinigheidsaward’. 

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch