Volledig scherm
PREMIUM
Ad (Adriaan) van Liere, beter bekend als Puck. © copyright Marc Bolsius

Britse kogels doorkruisen een voetbaldroom

Bevrijding 75 jaarDEN BOSCH/VLIJMEN - Talentrijk, ambitieus en astrant zijn ze, de voetballers die tijdens de oorlogsjaren tot bloei komen bij BVV. In 1948 bereiken ze hun hoogtepunt: landskampioen! Liefst zes spelers van de Bossche club halen het Nederlands elftal. Ad – ‘Puck’ – van Liere, een van de grootste talenten, was dat niet gegund.

Maria Hemelvaart is op 15 augustus 1944 nog een rooms-katholieke (vrije) feestdag als even buiten Den Bosch, bij Vlijmen, om 12.25 uur een trein wordt beschoten. Snel raakt bekend dat daarbij een dodelijk slachtoffer is gevallen. ‘Het is de Puck’, gonst het door de stad. Puck van Liere, de reserveaanvoerder van BVV, 23 jaar pas, is als leerling-machinist op de trein dodelijk getroffen door de kogelregen uit twee Britse Spit­fires.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch