Volledig scherm
PREMIUM
Nederland, Den Bosch, burgemeester Jack Mikkers © copyright Marc Bolsius

Burgemeester Mikkers: ‘Den Bosch moet Gent willen zijn, geen Brugge’

DEN BOSCH - De voetstappen voor de toekomst van Den Bosch zijn in het verleden gezet. Dat is de stellige overtuiging van burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch. ,,De Spoorzone, het Paleiskwartier en de kastelen in de Haverleij. Die plannen maak je niet op een achternamiddag. Ik ben zelf ook meer gecharmeerd van het idee dat de plannen die we doen met kwaliteit doen. Niet met plakken en knippen.’’

Mikkers is het dan ook helemaal niet eens met de stelling  die het Brabants Dagblad in een opinieverhaal poneerde dat er de komende jaren weinig in de stad gebeurt, waarmee de gemeente zich op de kaart kan zetten. Onderwerp van het debat  van het BD op woensdag 27 maart in de Verkadefabriek. 

  1. 25 jaar Paleiskwartier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd
    PREMIUM

    25 jaar Paleiskwar­tier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd

    Do 18 jul. Een groot, verloederd bedrijventerrein met tippelzone is in 25 jaar geworden tot een strakke, internationaal tot de verbeelding sprekende woonwijk. Bij de bouw van het eerste appartementencomplex (La Cour in 1994) achter het station was er nog lang geen vastomlijnd plan. De rechtbank - broodnodig als grote trekker - was zelfs fel tegenstander van een vestiging in deze woestenij. Hoe het Paleiskwartier moeizaam van start ging.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch