Volledig scherm
Burgemeester Jack Mikkers zal twee nummers dirigeren tijdens Maestro073 op 24 maart 2019. © Peter Kasbergen

Burgemeester Mikkers dirigeert op Maestro073

DEN BOSCH - Tijdens de Bossche editie van Maestro zal burgemeester Jack Mikkers de Orthense Harmonie in het Theater aan de Parade dirigeren. Maestro073 vindt plaats op 24 maart volgend jaar.

Behalve burgemeester Mikkers doen Sander van de Gevel, Madeleine van Toorenburg, Patrick Kuis, Karin Rademaker, en Mieke van den Akker-Lathouwers mee in de strijd om de gouden baton. Iedere Maestro zal twee muziekstukken dirigeren. In januari krijgen zij te horen welke stukken dat zijn en kunnen zij gaan werken aan hun dirigeerkunst.

Een deskundige jury bestaande uit Sjef Ipskamp, Steph Breukel en de dirigent van het koor, Wilma van der Schoot zal op 24 maart beoordelen welke bekende Bosschenaar het orkest en koor het best weet te leiden. De presentatie is in handen van Huub van Mackelenberg samen met de dirigent van de Orthense Harmonie Anneke Konings-Kros die ook verantwoordelijk is voor de coaching van de Maestro’s. De middagvoorstelling wordt met medewerking van Linda Pelders en gospel- en popkoor Spirit gehouden.

Maestro073 begint om 14.30 uur en is om 18.00 uur afgelopen. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn te bestellen via theateraandeparade.nl.

  1. FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstander met regelmaat getrakteerd op kraaienconcert’
    PREMIUM

    FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstan­der met regelmaat getrak­teerd op kraaiencon­cert’

    DEN BOSCH - Het is onduidelijk of het gaat om dezelfde mannen. Zeker is dat supporters van FC Den Bosch tijdens de intocht van Sinterklaas met leuzen en een spandoek pleitten voor Zwarte Piet. En het staat vast dat aanhangers van FC Den Bosch er enkele uren later (met spandoek) in het stadion voor zorgden dat de scheidsrechter de wedstrijd tegen Excelsior een poosje staakte.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch