Burgemeester Jack Mikkers
Volledig scherm
Burgemeester Jack Mikkers © Marc Bolsius

Burgemeester Mikkers op speeddate in Engelen

ENGELEN - Door korte pitches van uiteenlopende verenigingen maakte burgemeester Jack Mikkers gisteravond kennis met een veelzijdig Engelen.

Bij binnenkomst in de Engelenburcht werd de burgemeester muzikaal opgewacht door de dorpstroubadour en Muziek Collectief Engelen die een medley speelde van Gloria Estefan. Mikkers genoot zichtbaar van de muzikale tonen, maar het geheel afluisteren zat er niet bij. De burgemeester werd door een strakke regie van de bestuursraad aan zijn jasje meegetrokken naar de eerste van tien presentaties. ,,Dit lijkt wel een speeddate", zegt Mikkers. 

Engelens Belang, goed voor dorpstradities zoals Koningsdag en Sinterklaas mocht het spits af bijten. ,,Wij zetten regelmatig onze vrijwilligers in het zonnetje. Wij zouden het mooi vinden als de gemeente dat een keer doet", aldus Hans van de Ven. Namens het bestuur van de Avondvierdaagse vertelt Jos van de Wouw dat ze met zo'n vijftig vrijwilligers volgende jaar de twaalfde editie ingaan. ,,We willen dan ouderen, minder validen ook mee laten doen. We hopen dan hulpbehoevende te matchen aan hulpgevers." Dat triggert de burgemeester en die maakt notities. ,,Dit vind ik mooi", zegt Mikkers. 

Dansschool

Ook het pleidooi van Tineke Kaal van de seniorenvereninging met 130 leden raakt hem. Kaal vraagt aandacht voor ouderen die vanwege de digitalisering buiten worden gesloten. Dat is een zorg die de burgemeester deelt en hij hoopt dat er meer persoonlijk contact komt met de gemeente of steunpunt in het dorp. 

Mikkers was onder de indruk van het enthousiasme van de jonge Annemarie Cools (22) van Dansplaats Engelen. Haar dansschool zit pas in zijn tweede seizoen in Engelerhart en telt al tweehonderd dansers.

Herman van der Kamp van Engelen1200 overhandigde een begroting voor het evenement 'De slag om Engelen' dat in augustus 2020 op de agenda staat. Mikkers: ,,Ik ben niet van de subsidie, maar ik wil wel lid worden." 

De burgemeester kreeg in anderhalf uur veel informatie te verwerken. ,,Hij reproduceert het allemaal goed, iedereen krijgt aandacht van hem en hij kijkt je ook aan. Hij meent het", besluit de Engelense Gebke Vermeijden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch