Volledig scherm
Burgemeester Roderick van de Mortel is voorgedragen voor een derde ambtstermijn. © Gemeente Vught

Burgemeester Roderick van de Mortel voorgedragen voor derde termijn

VUGHT - De Vughtse gemeenteraad heeft donderdag burgemeester Roderick van de Mortel voorgedragen voor herbenoeming voor zijn derde ambtstermijn. In een besloten vergadering stemde de raad in met de aanbeveling van de vertrouwenscommissie. Via de Commissaris van de Koning gaat de voordracht vervolgens naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

De Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Wim van de Donk, adviseert de minister van BZK over de aanbeveling van de gemeenteraad. De minister beslist en draagt de burgemeester voor herbenoeming voor bij Zijne Majesteit de Koning. Een burgemeester wordt herbenoemd voor een termijn van zes jaar. De huidige, tweede, termijn van burgemeester Van de Mortel eindigt op 1 april 2019.

Vertrouwenscommissie

De aanbeveling voor de herbenoeming van burgemeester Van de Mortel is de afgelopen maanden voorbereid door een vertrouwenscommissie. De commissie bestond uit de raadsleden Floor Bink (PvdA-GroenLinks), de heer Mark du Maine (VVD) en Dianne Schellekens (D66) en werd ondersteund door de raadsgriffier.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch