Volledig scherm
Op de Visstraat in Den Bosch raakte zondagmiddag een 15-jarige jongen uit Vught zwaargewond nadat hij werd aangereden door een scooterrijder. De verdachte ging er in een auto vandoor. © Politie

Camerabeelden moeten uitkomst bieden bij ernstig ongeval in Den Bosch; ‘doorrijder’ brakend gevlucht

DEN BOSCH - De politie hoopt dat camera-opnamen meer houvast geven bij het onderzoek naar het ongeluk zondagmiddag in de Bossche Visstraat waarbij een 15-jarige Vughtenaar zwaargewond is geraakt. Het slachtoffer is met een gescheurd jukbeen, gebroken oogkas en hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

De Vughtenaar stak met twee anderen de Visstraat over vlakbij de Sint-Janssingel en werd omver gereden door een scooterrijder die ten val kwam. Getuigen zagen dat hij na het ongeluk moest braken en door de bestuurder van een Volkswagen Golf vanuit de Visstraat werd meegenomen. 

Moeder

Via Facebook meldt de moeder van het slachtoffer dat haar zoon is ‘gelanceerd’ door een scooter die minstens 70 kilometer per uur reed. ,, Door de lucht over de scooter gevlogen en 3 m verder op zijn kop terecht gekomen. De val gebroken door zijn sterke polsen en armen. Zijn vrienden hebben alles gezien en zijn er stuk van’’, aldus de moeder. 

Kentekenplaat 

De achtergebleven scooter had geen kentekenplaat die houvast zou kunnen bieden. Het is onduidelijk of meer bekend is over de Volkswagen Golf. Een woordvoerder van de politie zegt dat het onderzoek ‘serieus is opgepakt‘'. ,,Er heeft zich inmiddels een getuige gemeld. De politie is bezig met het opvragen en beoordelen van camerabeelden op en nabij de plaats van het ongeval’’, aldus de woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch