Attenooije hoopt op veel 'rundjes' voor Oeteldonkse horecabedrijven.
Volledig scherm
Attenooije hoopt op veel 'rundjes' voor Oeteldonkse horecabedrijven. © .

Carnavalsvereniging Attenooije steunt Oeteldonkse cafés met ‘Un rundje veur laoter’

DEN BOSCH - ‘Un rundje veur laoter’. Daarmee wil de Oeteldonkse carnavalsvereniging Attenooije 14 Bossche cafés steunen. Het gaat onder meer om ‘t Pantoffeltje, De Paternoster, Reinders, 't Pumpke, Bar35  en Hart van Brabant. 

,,Het is weliswaar een van de vele initiatieven om de horeca een steuntje in de rug te geven. Maar we hopen dat de verbindende kracht en het grote netwerk binnen Oeteldonk ervoor kunnen zorgen dat deze actie een succes wordt voor de deelnemende kroegen.’’ Dat zegt voorzitter Bram van der Schoot. 

Een kleine kans

Via website https://unrundjeveurlaoter.wixsite.com/rundje is het mogelijk om een 'rundje’ bier en frisdrank te bestellen. Een rundje van   van 11 drankjes kost 33 euro en dat kan oplopen tot elf rundjes voor 333 euro. De cheques kunnen alleen worden geïnd bij de gekozen kroeg. Dat kan tijdens carnaval 2021 of  tijdens carnavalsevenementen, zoals 11-11 en eventueel op een ander moment in overleg met de eigenaar. 

Attenooije houdt er rekening mee dat deelnemers voor die tijd failliet gaan. ,,Dan  proberen wij het op te lossen met hulp van de andere deelnemers, maar er bestaat een kleine kans dat je je rundje niet kunt innen’’, aldus Van der Schoot.

Niet teveel versnipperen

Om de opbrengst niet teveel te versnipperen is gekozen om een select aantal Oeteldonkse kroegen mee te laten doen. ,,Het gaat om typische Oeteldonkse cafés. Uitbreiding is mogelijk. Maar we willen het overzichtelijk houden.  Gelukkig zijn er al aardig wat particulieren die één rundje hebben besteld. We gaan de komende dagen clubkes benaderen in de hoop dat zij meerdere rundjes bestellen. En voor een extra bedrag geven wij een prive-optreden waarvan de opbrengst gaat naar een van de deelnemers.’’

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch