Volledig scherm
© stockfoto

CDA boos op Arriva over schrappen buslijn Nuland

NULAND - Het CDA in de Bossche gemeenteraad  is boos op vervoerder Arriva die buslijn 161 tussen Nuland en Oss  schrapt.  Volgens Arriva is de lijn onrendabel en hoopt ze dat vrijwilligers weer een buurtbus willen laten rijden.

De buurtbus werd tussen 2004 en 2013 al gereden op dit traject. Maar de vrijwilligers moesten daarmee op last van Arriva stoppen omdat de vervoerder de dienst weer zelf wilde onderhouden. 

Volgens Arriva is de lijn onrendabel  en wil ze de rol van openbaar busvervoer weer terugleggen bij de destijds weggestuurde vrijwilligers.  ,,De wijze waarop Arriva nu omgaat met vrijwilligers is ongepast en onacceptabel, dit kan niet", vindt raadslid  Ingrid van Zwambagt. 

In Nuland is er ook nog steeds teleurstelling over lijn 90 van Grave naar Den Bosch, die het centrum niet aandoet. Die bus stopt alleen bij Motel Van der Valk. Arriva lijkt deze lijn in de dienstregeling 2019 te willen 'knippen' in Heesch. Passagiers moeten daar ook richting ziekenhuis en centrum Uden kunnen. De plannen zijn nog niet definitief en daarom wil Arriva niet reageren

In samenwerking met indebuurt Den Bosch