Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne Vos, CDA. © copyright Marc Bolsius

CDA Vught wil ook ‘vrije huur’ aan banden leggen

VUGHT - CDA Vught wil dat ook de vrije sector huur aan banden wordt gelegd. Een vrij onorthodoxe maatregel die recent ook in Den Haag is ingevoerd. Alleenstaanden die meer verdienen dan 57.000 euro bruto en stellen die samen boven de 67.000 euro zitten, kunnen daar in het middensegment (720 euro en 1000) geen huis meer huren. 

Voor sociale huurwoningen (tot 720 euro huur) geldt sinds jaar en dag al een inkomensgrens (38.000 euro). ,,Maar val je daar net buiten, dan is er ook in Vught amper iets te krijgen”, aldus Yvonne Vos van het CDA. ,,Particuliere verhuurders stellen ‘stevige’ inkomenseisen. Wel 4 tot 4,5 keer de huurprijs."

  1. Bossche M-side distantieert zich van racistische uitlatingen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    Bossche M-side distanti­eert zich van racisti­sche uitlatin­gen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    De M-side, de fanatieke FC Den Bosch-supporters, heeft zich in een statement op Facebook uitgesproken tegen racisme. Enkele supporters lieten zich afgelopen zondag vanaf de tribune racistisch uit richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. ‘Voor ons als FC Den Bosch-supporters van de M-Side is het om te zorgen voor sociale controle, want dit kan en mag nooit meer gebeuren.’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch