Volledig scherm
© ANP

Celstraf voor Bosschenaar (33) die seks had met meisje (13) in bus

DEN BOSCH - De Bossche Eric V. (33) is donderdag zoals geëist veroordeeld tot 30 maanden cel waarvan 10 maanden voorwaardelijk, voor het plegen van ontucht met een meisje (13) in Hardenberg. Hij moet zich ongeveer een jaar klinisch laten behandelen. Daarna geldt langdurig reclasseringstoezicht en ambulante behandeling met een proeftijd van 10 jaar.

Volgens de reclassering is er sprake van ‘forse problematiek op meerdere leefgebieden’ en is de man gemotiveerd om zich te laten behandelen. Hij gaf twee weken geleden tijdens de rechtszitting toe al langer te worstelen met pedofiele gevoelens. 

Verhoogde kans

De rechtbank neemt het advies over van enkele deskundigen dat de man door enkele stoornissen verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechtbank is het ook eens met de deskundigen dat er een verhoogde kans is dat V. seksuele delicten gaat plegen.

De Bosschenaar werd in 2008 veroordeeld tot twee weken celstraf voorwaardelijk voor het plegen van ontuchtige handelingen met een minderjarige. Daarna zijn er meerdere incidenten geweest waardoor de Bosschenaar zich in 2015 en 2016 vrijwillig voor een pedofiele stoornis laten behandelen bij Reinier van Arkel.

MovieStarPlanet

Volgens de rechtbank is bewezen dat hij via een chatprogramma andere meisjes zo ver te kreeg om hem naaktfoto’s te sturen. Via de chatsite MovieStarPlanet kreeg hij onder anderen contact met het 13-jarige meisje uit Hardenberg. Hij zocht haar op in augustus en oktober vorig jaar, waarna ze achterin zijn busje seks hadden. V. wist pas later dat ze pas 13 was, zei hij tijdens de rechtszitting. Toch sprak hij nogmaals met haar af in Hardenberg en leidde het weer tot seksuele handelingen.

In een schriftelijke slachtofferverklaring schreef het slachtoffer dat zij na de contacten met de man ‘de gedachte had niet meer te willen leven’. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch