Volledig scherm
PREMIUM
ROC-studenten beantwoorden in de Brabanthallen vragen over het kweken van paddenstoelen. © copyright Marc Bolsius

Champignondagen in Brabanthallen: Potentie van paddenstoel moet de jeugd 'high' maken

DEN BOSCH - De champignon moet af van zijn stoffige imago, want de branche kan wel wat verjonging gebruiken. In de Brabanthallen werd daarvoor alles uit de kast getrokken.

'Het pitabroodje 'Pulled Champ' was lekker", zegt student Michelle Verhey van de Hogere Agrarische School in Den Bosch. ,,Ik heb de shiitake-variant geproefd. Denk dat ik straks de oesterzwam nog probeer. Een paddenstoel kan een vervanger voor vlees zijn. Ik heb nog geen baan in de champignonsector, maar vandaag wel veel informatie gekregen.”

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch