Cilinder met lachgas in auto die bedrijfspand Den Bosch binnenreed uit ‘voorzorg in beslag genomen’

updateDEN BOSCH - In de bestelauto die donderdagavond binnenreed in een bedrijfspand aan de Rietveldenweg, is een cilinder met lachgas gevonden.

De politie heeft de bus ‘uit voorzorg in beslag genomen', aldus een woordvoerder.  De politie heeft bij de bestuurster, een 36-jarige vrouw uit Den Bosch, een blaas- en speekseltest en bloed afgenomen. De vrouw heeft gezegd dat ze zich van het ongeval niets kan herinneren.  Vrijdagmiddag was er nog geen uitslag van de testen die zijn afgenomen. 

Chauffeuse is opgenomen in het ziekenhuis omdat ze gewond is geraakt.

De bestelauto is in beslag genomen voor onderzoek. De auto is van een online nachtwinkel die aan de Ketelaarskampweg is gevestigd. Die winkel verkoopt zelf ook lachgas(cilinders) aan particulieren.

De politie heeft in het ziekenhuis ook een 47-jarige man aangehouden zonder vaste woon- of verblijfplaats. De chauffeuse en man zijn bekenden van elkaar. Hij bemoeide zich volgens de politie met het onderzoek naar de botsing bemoeien en was recalcitrant. Hij kon zich niet legitimeren en gaf een valse naam op, waarop hij is aangehouden. Hij had bovendien een zakje bij zich met daarin mogelijk drugs.

Het is nog niet bekend hoe het incident precies heeft kunnen gebeuren. De auto is via de Moeskampweg over de kruising gereden en heeft daarna het pand geraakt. Dat staat een flink stjk af van de weg. Aan sporen op de weg en de parkeerplaats is te zien waar de auto reed.  Op het terrein liggen nog restanten van een reclamebord dat werd geraakt. De pui van de kantoorruimte is vannacht nog dichtgemaakt met houten platen.

De bestelauto reed door een heg over de parkeerplaats de bedrijfsruimte binnen.
Volledig scherm
De bestelauto reed door een heg over de parkeerplaats de bedrijfsruimte binnen. © Paul Roovers

Behalve een aantal politieauto's werd ter controle ook de brandweer opgeroepen. De bestuurder van de auto is gewond geraakt en met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Er ontstond veel schade door het ongeval.
Volledig scherm
Er ontstond veel schade door het ongeval. © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Voertuig rijdt bedrijfspand binnen in Den Bosch.
Volledig scherm
Voertuig rijdt bedrijfspand binnen in Den Bosch. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

In samenwerking met indebuurt Den Bosch