Volledig scherm
PREMIUM
Discussie over toekomst van de stad. V.l.n.r. Geert Snijders, Janneke Bierman, Marc Hoedemakers en Ron Kuin © Olaf Smit

College Den Bosch is te vaag over toekomst van de stad

DEN BOSCH - Het is de hoogste tijd dat Den Bosch voor de komende twintig tot dertig jaar duidelijk maakt wat de ambities zijn. Grote projecten als de Haverleij, het Paleiskwartier en de Groote Wielen worden de komende jaren afgerond, dat vraagt om een nieuwe toekomstvisie. Het Bossche gemeentebestuur laat nu te veel aan de marktpartijen over en zou het initiatief meer naar zich toe moeten trekken.

Dat is de breed gedragen uitkomst van het eerste uit een reeks gesprekken die het Brabants Dagblad voert als vervolg op het eerder gehouden BD-debat in de Verkadefabriek over de toekomst van de stad. In een korte serie komen de komende dagen Bossche architecten, bouwbedrijven, oud-bestuurders en vooral ook inwoners van de stad aan het woord. Ieder vanuit hun eigen positie beantwoorden zij de vraag: toont de stad genoeg ambitie en lef voor de komende tientallen jaren?

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch