Volledig scherm
De bebouwing op de Hoef grenst aan het (snel)fietspad langs het spoor. © google streetview

College: verkeersontsluiting De Hoef-Noord Rosmalen is acceptabel

ROSMALEN - B en W van Den Bosch vinden de manier waarop het verkeer de buurt De Hoef-Noord in en uit moet aanvaardbaar.

Dat blijkt uit het ontwerp uitwerkingsplan voor deze buurt dat het Bossche college heeft vastgesteld. In deze laatste vlek van de bebouwing op het voormalige sportterrein van OJC, tegen het spoor aan, worden 88 woningen gebouwd: 26 grondgeboden huizen en 62 appartementen.

Vraagtekens bij veiligheid

Mensen die al in de buurt wonen hadden vraagtekens bij de manier waarop de gemeente het verkeer af en aan wil laten rijden. Dat moet volgens de plannen eerst parrallel aan het spoor over het fietspad en vervolgens voor de bestaande bebouwing langs naar de Deken van Roestellaan. Meer autoverkeer op het fietspad leidt volgens de bewonerscommissie tot meer onveilige situaties. 

Bijhouden van verkeersafwikkeling

B en W vinden die zorgen voorbarig. Verkeer laten lopen via een fietsstraat is niet ongebruikelijk, stelt het college. Bovendien was vanaf het begin van de planvorming, al in 2011, bekend dat het zo zou worden uitgevoerd. De enige tegemoetkoming van B en W.: het laat wel bijhouden hoe de verkeersafwikkeling over het fietspad in de praktijk verloopt.

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch