Complex Hockeyclub Den Bosch ontruimd na brand in transformatorhuisje

VIDEODEN BOSCH - In het transformatorhuisje bij hockeyclub HCDB in Den Bosch is woensdagavond iets na 18.30 uur brand uitgebroken. Het hele pand werd ontruimd.

De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven. Het transformatorhuisje is compleet verwoest.

Ontruiming

De hockeyclub liet weten dat het volledige complex is ontruimd. Alle trainingen zijn afgelast. Dit omdat de rook over de 7 velden trok waar op dat moment honderden leden aan het sporten waren. Iedereen is rustig naar huis gegaan en de noodverlichting zou goed zijn werk hebben gedaan.

De rook is gevaarlijk en mag niet ingeademd worden. Mensen die wel rook ingeademd hebben, wordt aangeraden naar de huisarts te gaan. De hockeyclub laat weten dat er niemand gewond is geraakt.

Hoe de brand precies kon ontstaan is niet duidelijk. Een omstander hoorde harde knallen bij het huisje vandaan komen dat bij de ingang van het sportpark staat. De hockeyclub zat zonder stroom, evenals een dierenpension in de buurt. De tennisclub had wel gewoon stroom.

Volledig scherm
Brand in transformatorhuisje bij hockeyclub HCDB © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Brand in transformatorhuisje bij hockeyclub HCDB © Bart Meesters/Meesters Multi Media
  1. Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalatenschap grootgrondbezitter Marggraff
    PREMIUM

    Onderzoek gevraagd naar handel en wandel oud én nieuw bestuur bij nalaten­schap grootgrond­be­zit­ter Marggraff

    AMSTERDAM/DEN BOSCH - Er moet een onderzoek komen naar de (financiële) nalatenschap van de in 2003 overleden grootgrondbezitter Ewald Marggraff uit Vught. Daarbij gaat het om vergoedingen en plannen en onderhoud van panden en landgoederen. Dat wil uiteindelijk zowel het oude als het huidige bestuur van Marrobel bv, die het erfgoed van de excentrieke Marggraff beheert.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch