Theo Verbruggen is terug op de televisie
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Verbruggen is terug op de televisie © copyright Marc Bolsius

Coronajournaal Dtv Den Bosch brengt Verbruggen terug op tv: ‘Ik voel de adrenaline weer’

DEN BOSCH - Tandenknarsend zag mediaman Theo Verbruggen (62) hoe de afgelopen weken media aandacht besteedden aan hoe het coronavirus met name in Brabant om zich heen greep. Net nu de Bosschenaar niet meer voor het NOS Journaal werkt. Met het programma ‘Kijk op corona’ van de lokale omroep Dtv Den Bosch keert hij nu terug op de televisieschermen in de gemeente.

Jarenlang jaagde Verbruggen, ‘onze Brabander in Hilversum’, namens de NOS achter het nieuws aan, maar met het einde van 2019 kwam er ook een einde aan zijn werkzaamheden voor de omroep. De afgelopen weken moest hij dus vanaf de zijlijn toezien hoe media het coronanieuws presenteerden. En uitgerekend zijn geboorteplaats Erp is relatief gezien het hardst getroffen van Nederland met zeven doden. ,,In ‘mijn’ straat in Erp zijn drie mensen overleden en mijn oom Cor is ook overleden. Dan zie ik reportages over Erp en denk ik: ‘Potverdomme, daar had ík moeten staan’", geeft hij toe. 

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch