Een vrouw rijdt voorbij de teststraat in Kruisstraat
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw rijdt voorbij de teststraat in Kruisstraat © Roel van der Aa

Coronatest vanuit de auto: ‘Ik wil gewoon weten of ik besmet ben’

KRUISSTRAAT - Als iemand zich terecht zorgen maakt om besmet te raken met corona zijn het wel mensen die in de zorg werken. Daarom heeft de GGD speciaal voor hen in Kruisstraat een ‘teststraat’ ingericht. Maandag reden de eerste tien auto's er doorheen, voor dinsdag zijn er al tientallen aanmeldingen.

Mocht het nog niet duidelijk zijn voor al die thuiszorgmedewerkers, ouderenverzorgers en ziekenhuisverpleegkundigen: ze moeten in de auto blijven zitten als ze getest willen worden op corona. Dat staat op de voormalige gemeentewerf van Den Bosch om de paar meter met grote gele borden aangegeven. Ook voor zorgpersoneel geldt: voorzorg voor alles.

  1. Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de ondernemers die het moeilijk hebben’
    PREMIUM

    Sint-Jan laat terrassen toe in tuin: ‘Een gebaar naar de onderne­mers die het moeilijk hebben’

    DEN BOSCH - Horeca-ondernemers uit de directe omgeving van de Sint-Jan mogen de Sint-Janstuin aan de kant van Hinthamerstraat inrichten als terras. ,,Het is bijzonder om deze tuin te mogen gebruiken. Daarom zijn er ook regels vastgesteld voor gebruik. Er wordt gewerkt met reserveringen, de tuin sluit om 23.00 uur en de locatie en haar omgeving worden geëerbiedigd’’, aldus plebaan Vincent Blom.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch