Daniëlle Kivits (r), aangesloten bij Stichting Thuisgekookt, bezorgt de door haar gemaakte maaltijden bij haar buurtgenoot Beppy Stoks in Den Bosch. Het buurthuis waar Stoks vaak at, is dicht vanwege de coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Daniëlle Kivits (r), aangesloten bij Stichting Thuisgekookt, bezorgt de door haar gemaakte maaltijden bij haar buurtgenoot Beppy Stoks in Den Bosch. Het buurthuis waar Stoks vaak at, is dicht vanwege de coronamaatregelen. © Olaf Smit

Crisis doet koken: eten voor ouderen en minima: 'Fijn dat je er weer bent’

VUGHT/DEN BOSCH - Ouderen kunnen nu niet terecht in buurthuizen voor een warme maaltijd en steeds meer mensen kunnen de eindjes maar moeilijk aan elkaar knopen tijdens de coronacrisis. Professionele en thuiskoks bieden een helpende hand.

De eerste weken hadden Ton en Ellen Pijnenburg even nodig om de klap te boven te komen. ,,De verplichte sluiting van ons restaurant In 't Groene Woud overviel ons", blikt Ton terug. ,,Maar al snel zijn we plannen gaan maken over hoe we anderen konden helpen en zijn we belangeloos gaan koken voor ouderen en minderbedeelden. We hebben een trouw publiek, veel mensen op leeftijd. Op deze manier wilden we graag iets terug doen."

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch