Volledig scherm
PREMIUM
De plek aan de Achterstraat in Cromvoirt waar in de toekomst huizen moeten komen © Peter De Bruijn

Cromvoirt blij met woningbouw: ‘Maar voor onze jongeren en senioren is er nauwelijks aanbod’

CROMVOIRT - Eindelijk wordt er weer gebouwd in Cromvoirt. Dat is goed voor de leefbaarheid, de school én het verenigingsleven. Toch zijn er zorgen. De woningen trekken namelijk vooral ‘nieuwe’ Cromvoirtenaren. Voor de ‘eigen’ jongeren én ouderen is er nauwelijks aanbod.

De ruimte voor ruimte bouwkavels in Cromvoirt gaan als zoete broodjes over de toonbank. Her en der verrijzen prachtige villa’s. Ook voor het nieuwbouwplan ‘Kernfase 2', negen kavels waarop welstandsvrij mag worden gebouwd en vier starters- en/of seniorenwoningen, is volop belangstelling. 

  1. Wethouder legt theaterdirecteur het zwijgen op over Kaaihal Den Bosch
    PREMIUM

    Wethouder legt theaterdi­rec­teur het zwijgen op over Kaaihal Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade is onder druk uit het stadhuis afgehaakt in de strijd om een Kaaihal als tijdelijk theater. Wethouder Huib van Olden heeft hoogstpersoonlijk een topambtenaar van de gemeente Den Bosch de opdracht gegeven tijdelijk directeur Gijsje van Honk duidelijk te maken in te binden. Het gevolg is dat zowel Van Honk als de Raad van Commissarissen het hoofd in de schoot leggen. Verschillende betrouwbare bronnen melden dat aan het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch