Modeontwerper Addy van den Krommenacker de winkel aan de Bossche Verwersstraat die door het faillissement is gesloten.
Volledig scherm
Modeontwerper Addy van den Krommenacker de winkel aan de Bossche Verwersstraat die door het faillissement is gesloten. © Olaf Smit

Curator houdt rekening met heropening van winkels Addy van den Krommenacker

DEN BOSCH - Over twee weken is meer bekend over een eventuele doorstart van de vennootschappen van de Bossche couturier Addy van den Krommenacker (69). Dat verwacht Daan Schalken, curator van het bedrijf van Van den Krommenacker dat vorige week dinsdag failliet werd verklaard. 

,,Mensen zijn niet meer naar stenen winkels te krijgen”, constateerde Van den Krommenacker over zijn winkels die zijn gevestigd in de Bossche Verwersstraat en Kolperstraat. Het is niet duidelijk of deze inmiddels gesloten zaken bij een doorstart nieuw leven wordt ingeblazen. ,,We zijn nu bezig met het inventariseren en er wordt met diverse mensen gesproken over een doorstart. Er zijn verschillende mogelijkheden waarbij de winkels eventueel worden geopend. Maar daar is nu niets over te zeggen’’, aldus Schalken. 

Autobedrijf Nieuwkoop

Schalken was vorig jaar als curator betrokken bij het faillissement van het zestig jaar oude Bossche autobedrijf Nieuwkoop.  Ook faillissementen als het Eindhovense automobielconcern HDMG, retailketen Edgar Vos en de keten De Harense Smid werden door de rechtbank aan hem toebedeeld.

Van den Krommenacker zei onlangs in het Brabants Dagblad dat hij blijft ontwerpen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch