Volledig scherm
Behalve door ‘eigen’ personeel lieten sommige deelnemers aan Gezellige Zaken zich ondersteunen door personeel van Van de Plas Horeca Groep. © Marc Bolsius

Curator mikt op doorstart failliet verklaarde Van de Plas Horeca Groep: ‘Afspraken worden nagekomen’

DEN BOSCH - Curator Matthijs Steenpoorte gaat na of een doorstart mogelijk is van de in Vught gevestigde Van de Plas Horeca Groep. Het bedrijf werd dinsdag failliet verklaard. ,,Ondanks het faillissement kunnen opdrachtgevers erop rekenen dat in elk geval voor de komende weken afspraken worden nagekomen. We houden de boel draaiend’’, aldus Steenpoorte.

Volgens hem is het te vroeg om te zeggen wat de belangrijkste redenen zijn voor het faillissement van het bedrijf met zo’n zeventig medewerkers. ,,Natuurlijk ga ik de achtergrond van het faillissement na. Maar ik richt mij vooral op de voortzetting van het bedrijf.’’

Uitvaart Cateraar

Volgens Steenpoorte raakt het faillissement niet alleen de Horeca Groep maar ook de andere onderdelen zoals het afwas-uitzendbureau SpoelKRACHT. ,,Wij leveren gemotiveerde afwassers in de Bossche binnenstad, maar ook voor evenementen en bedrijven in de directe omgeving leveren wij u de juiste medewerkers’’, is te lezen op de website van Van de Plas Horeca Groep.

Sinds 2005 behoort ook de Uitvaart Cateraar tot deze groep (’Wij verzorgen een condoleance van koffie en cake tot een uitgeserveerd afscheid diner’). Ook noemt de Van de Plas Groep zichzelf de payroll specialist van Noord-Brabant (‘Met onze jarenlange ervaring in de horecabranche helpen wij u met alle juridische en administratieve werkzaamheden’). Dit jaar ondersteunde het bedrijf het Bossche culinaire evenement Gezellige Zaken met horecapersoneel en payrolling.

‘Warme relatie’

,,Wij leveren geen medewerkers maar samenwerkers. Persoonlijke ontwikkeling, teamwork en een warme relatie tussen onze opdrachtgevers en samenwerkers staat bij ons altijd op nummer 1’’, aldus Team Van de Plas op de website. 

  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch