Volledig scherm
PREMIUM
© Michel van Bergen

Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij
stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’

DEN BOSCH - Pakken koffie zijn een favoriete buit van winkeldieven. Bij een heler hopen ze er nog iets voor op te strijken. Met het stelen van één pak kom je niet ver. Daarom ging een Bosschenaar (53) er twee maanden geleden bij een Kruidvat-filiaal aan de Hoge Steenweg vandoor te gaan met 25 pakken. Het viel beveiligers op dat hij met een lege Big Shopper binnenkwam en zonder te betalen vertrok met een uitpuilend exemplaar. De man stond deze week terecht bij de politierechter.  

De beveiligingsmedewerkers herkenden de man al snel op beelden die werden gemaakt door bewakingscamera’s. Dat was ook het geval toen agenten de opnamen bekeken. Volgens advocaat Jean Louis Leijendekker gaat het om ‘een bekende verschijning de Bossche binnenstad’. ,,Hij is dakloos en zwerft rond met een tas vol medicijnen’’, zegt de advocaat.

  1. 25 jaar Paleiskwartier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd
    PREMIUM

    25 jaar Paleiskwar­tier: Hoe verlepte industrie met tippelzone een glimmende woonwijk werd

    Do 18 jul. Een groot, verloederd bedrijventerrein met tippelzone is in 25 jaar geworden tot een strakke, internationaal tot de verbeelding sprekende woonwijk. Bij de bouw van het eerste appartementencomplex (La Cour in 1994) achter het station was er nog lang geen vastomlijnd plan. De rechtbank - broodnodig als grote trekker - was zelfs fel tegenstander van een vestiging in deze woestenij. Hoe het Paleiskwartier moeizaam van start ging.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch