Ton Hillen, de ceo van Heijmans in Rosmalen. Het bedrijf presenteert vandaag de cijfers over het eerste halfjaar van 2019.
Volledig scherm
Ton Hillen, de ceo van Heijmans in Rosmalen. Het bedrijf presenteert vandaag de cijfers over het eerste halfjaar van 2019. © copyright Marc Bolsius

Dalende omzet, maar meer winst bij Rosmalens bouwconcern Heijmans

Het Rosmalense bouwconcern Heijmans heeft het afgelopen halfjaar de omzet zien dalen doordat de start van een aantal binnenstedelijke vastgoedprojecten is vertraagd. Wel heeft het bedrijf meer winst weten te boeken. 

Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde cijfers over het eerste halfjaar van 2019. De cijfers worden vandaag in Amsterdam toegelicht door de top van het bouwbedrijf. De omzet over de eerste zes maanden bedroeg 730 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 780 miljoen euro.

Binnensteden

Volgens topman Ton Hillen van Heijmans is de terugval in omzet met name het gevolg van langere doorlooptijden bij een aantal bouwprojecten in diverse Nederlandse binnensteden, waardoor de bouw later start en de verwachte omzet op deze projecten later doorkomt. 

De nettowinst van het bouwconcern steeg het afgelopen halfjaar naar 15 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog acht miljoen euro. Volgens Hillen hebben vrijwel alle bedrijfsonderdelen van Heijmans bijgedragen aan de verbetering van de winst. Naast de verbetering van de onderliggende resultaten, ging de winst ook omhoog doordat de financieringslasten zijn teruggedrongen.

De omzet bij de infra-activiteiten van Heijmans is enigszins gedaald, omdat het bouwconcern selectiever is geworden met het aannemen van nieuwe opdrachten. Nadat Heijmans in 2016 een recordverlies leed doordat infrastructurele projecten tegen een te lage prijs waren aangenomen, let het bedrijf beter op of er een gezonde marge te behalen valt.

  1. Het mag: Horeca krijgt meer terrasruimte en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    Het mag: Horeca krijgt meer terrasruim­te en de buren moeten er terecht kunnen zonder consumptie

    DEN BOSCH - Op de Parade, Markt en in de Kerkstraat komt vanaf 1 juni tot en met 15 oktober extra ruimte voor terrassen. De terrassen op de Parade zijn uitsluitend bestemd voor ondernemers van het plein. Op de Parade komt ook een paviljoen dat is bestemd als borrelplek waar gasten een drankje kunnen drinken ‘voordat zij worden geleid naar hun tafel in een horecabedrijf in de Korte Putstraat.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch