Voorzitter Theo van Hattum van Kunst Adelt (links) met de Vughtse burgemeester Roderick van de Mortel. Van de Mortel is beschermheer van het gilde Sint Barbara.
Volledig scherm
Voorzitter Theo van Hattum van Kunst Adelt (links) met de Vughtse burgemeester Roderick van de Mortel. Van de Mortel is beschermheer van het gilde Sint Barbara. © Christ Pijnenburg/BD

Dauwtrappen met Kunst Adelt uit Helvoirt en Sint Barbara uit Vught: een voorzichtige ontmoeting van clubs met traditie

HELVOIRT - Op de eerst zondag van de meimaand ontmoeten dit jaar het gilde Sint Barbara en Sint Sebastiaan uit Vught en harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt elkaar aan de voet van de Sint Jan. Roderick van de Mortel, burgemeester van Vught en tevens beschermheer van het gilde, begroette voorzitter Theo van Hattum van Kunst Adelt met een stevige handdruk. Over een aantal jaren horen beide organisaties onder dezelfde vlag van de gemeente Vught. Noem het maar een voorzichtige ontmoeting van clubs met traditie.

  1. Enquête: Brabanders mijden massaal toeristische trekpleisters, groot deel gaat zelfs niet weg door corona

    Enquête: Brabanders mijden massaal toeristi­sche trekpleis­ters, groot deel gaat zelfs niet weg door corona

    Gaan we dit jaar weg of blijven we liever bij huis? Terwijl lockdowns worden opgeheven en grenzen weer opengaan staat de zomervakantie voor de deur. 2.237 lezers van deze site vulden de vakantie-enquete in en gaven aan massaal het vliegtuig én toeristische trekpleisters te mijden vanwege de coronamaatregelen. Daarbij gaat een deel zelfs helemaal niet op vakantie vanwege het virus.
  2. JBZ over nepverpleegkundige: ‘Hij registreerde in dossier toedienen van medicatie’

    JBZ over nepver­pleeg­kun­di­ge: ‘Hij registreer­de in dossier toedienen van medicatie’

    DEN BOSCH - Er zijn geen aanwijzingen voor klachten bij patiënten met wie de aangehouden Bosschenaar (24) als ‘nepverpleger’ contact had in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis nadat het Openbaar Ministerie bekend maakte dat het OM de Bosschenaar ervan verdenkt patiënten medicatie te hebben toegediend zonder daarvoor te zijn gekwalificeerd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch