Buiten 'coronatijd' is het gezellig druk in ontmoetingscentrum DePetrus in Vught.
Volledig scherm
Buiten 'coronatijd' is het gezellig druk in ontmoetingscentrum DePetrus in Vught. © copyright Marc Bolsius

De bieb in DePetrus gaat open; Vughts Museum, de Wereldwinkel, Anders Bezig Zijn en Welzijn Vught blijven dicht

VUGHT - De coronamaatregelen leiden soms tot opmerkelijke situaties. Zo opent de bibliotheek, gevestigd in ontmoetingscentrum DePetrus in Vught, maandag de deuren maar blijven het Vughts Museum, de Wereldwinkel, Anders Bezig Zijn en Welzijn Vught in hetzelfde kerkgebouw voorlopig nog gesloten.

Het is dus wel mogelijk om een boek te lenen maar niet om een snuisterijtje te kopen bij de Wereldwinkel of een expositie te bezoeken. Voor de bibliotheek gelden aangepaste openingstijden. 

‘Verblijven’ mag niet

Babel en DePetrus volgen de richtlijnen van het RIVM. In de ‘1,5 meter bibliotheek’ kun je alleen materialen lenen en inleveren en kun je zonder pasje niet terecht. Je mag niet in de bieb ‘verblijven’. Dus geen gebruik maken van de leestafels en de computers. Ook de horeca en de toiletten zijn gesloten.

Er mogen maximaal dertig bezoekers tegelijkertijd binnen zijn. ,,Zo dragen we bij aan de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers.”

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch