Teresa Matondo: "Het feit dat de vibe hier zo chill is, stimuleert me in ieder geval."
Volledig scherm
PREMIUM
Teresa Matondo: "Het feit dat de vibe hier zo chill is, stimuleert me in ieder geval." © Chris Korsten

De blits maken in een videoclip: wie wil dat nou niet?

DEN BOSCH - Hiphop lééft onder jongeren. Een goede reden om eens een muziekkamp te organiseren, dachten ze bij PowerUp073.

Nick Schönhage, jongerenwerker van PowerUp073(l) communiceert met rapper Keje(r) in de geïmproviseerde studio van jongerencentrum Zuid-Oost aan de Gestelseweg. Tegen de muur staan drie VWO-leerlingen van het Jeroen Bosch College die bij de organisatie van het muziekkamp betrokken zijn: Ibtihal Taibi, Anne Timmermans en Eshley Inecia. Sahra Cil ontbreekt op de foto.
Volledig scherm
Nick Schönhage, jongerenwerker van PowerUp073(l) communiceert met rapper Keje(r) in de geïmproviseerde studio van jongerencentrum Zuid-Oost aan de Gestelseweg. Tegen de muur staan drie VWO-leerlingen van het Jeroen Bosch College die bij de organisatie van het muziekkamp betrokken zijn: Ibtihal Taibi, Anne Timmermans en Eshley Inecia. Sahra Cil ontbreekt op de foto. © Chris Korsten

Summer vibes. Let op, dat wordt geheid een (Bossche) zomerhit dit jaar. Team ‘Keje’ is in de geïmproviseerde studio van jongerencentrum Zuid-Oost druk bezig er een klapper van te maken. ,,Iedereen die zich voor dit project heeft aangemeld, is enthousiast. Ik durf ook gerust te beweren dat er flink wat talent bij zit”, weet rapper Keje Degreef uit Rosmalen, een van de twee teamcaptains die deze week samen met jongeren een hiphopsong mét videoclip maakte.

Hiphop, met name de Nederlandse variant, wint snel aan terrein. Daar wilde een aantal jongerenwerkers van PowerUp073 op inhaken. Samen met hun collega’s van De Poort en vier leerlingen van het Jeroen Bosch College staan ze aan de wieg van het UR Record Muziekkamp. Een event dat mede mogelijk is gemaakt door Cityboost. ,,In elk team zijn vijf disciplines vertegenwoordigd: rappen/zingen, producen, dansen, een instrument bespelen en een videoclip regisseren’', vertelt Nick Schönhage, jongerenwerker bij Power-Up. ,,De meesten hebben weinig tot geen ervaring, maar krijgen nu de kans aan hun skills te werken. Diverse workshops hebben hen op weg geholpen.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch