Volledig scherm
PREMIUM
Oud-voorzitter Harry van Gemert neemt een duik in de IJzeren Man. Huidig voorzitter Stanley Derks kijkt toe. © copyright Marc Bolsius

De Dommelbaarzen Vught bestaat een halve eeuw; een blik terug en vooruit

VUGHT - Weer of geen weer. De zwemles in de IJzeren Man in Vught ging vijftig jaar geleden gewoon door. Met blikjes om de armen leerde menig Vughtenaar het hoofd boven water te houden. ,,Meer dan een zwembroek hadden we niet”, blikt oud-voorzitter Harry van Gemert terug. 

Van Gemert is vanaf het allereerste uur (1969) lid van de jubilerende zwemvereniging De Dommelbaarzen. Vrijwel dagelijks bezocht hij met vrienden van de Heilig Hart Parochie in het voorjaar/zomer de Vughtse waterplas. ,,Onder de vlag van de Jeugdcentrale werd een zwemafdeling opgericht. De basis voor zwemvereniging De Dommelbaarzen.”

  1. Controles in zes gemeenten leren: huisvesting arbeidsmigranten nog vaak niet op orde
    PREMIUM

    Huisbazen hardleers: huisves­ting arbeidsmi­gran­ten in regio blijft slecht

    HAAREN - Werkgevers, uitzendbureaus en huisjesmelkers leren te weinig van controles naar de woon- en werkomstandigheden van arbeidsmigranten. Keer op keer blijkt dat de brandveiligheid niet in orde is, er te veel Oost-Europeanen in één huis wonen of dat ze niet ingeschreven staan bij de gemeente. In de belabberdste gevallen komen al die misstanden voor in één pand. ,,We komen steeds weer dezelfde overtredingen tegen”, stelt Fred Emmerik van Kenniscentrum Handhaving van de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch