Tilburg - Pix4Profs/René Schotanus. Pakjesbezorger Bas Masselink.
Volledig scherm
PREMIUM
Tilburg - Pix4Profs/René Schotanus. Pakjesbezorger Bas Masselink. © Pix4Profs/René Schotanus

De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”

240 keer de bus in, en 240 keer er weer uit om dik 300 pakjes af te geven. Nee, voor pakketbezorgers als Bas Masselink (36) is het niet zo’n ramp dat de sportscholen nog niet open mogen. Hij krijgt zo al genoeg beweging. Het was altijd al aanpoten om alle pakjes elke dag weer op tijd bij de mensen te krijgen, maar sinds de coronacrisis is het helemáál een gekkenhuis. Hij wijst naar z’n witte bus.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch