Volledig scherm
Zanger Hans Tervoort van de winnende Foe Jong Bende met de Kwèkfestijn-cd van 2019 © K Vdzandt

De opmaat voor Oeteldonks carnaval: de presentatie van de Kwèk-cd

DEN BOSCH - Het duurt nog vijftig dagen voor dat het carnaval weer losbarst. Maar de jaarlijkse presentatie van de cd met de finalenummers van het Oeteldonkse Kwèkfestijn zorgde vrijdagavond al voor volop carnavalssfeer in vier volle cafes in de Bossche binnenstad.

'Carnaval in Oeteldonk’ is de officiële naam van de cd , die jaarlijks uitkomt van de finalisten van het Kwèkfestijn in de aanloop naar carnaval. Maar doorgewinterde Oeteldonkers noemen de schijf steevast Kwèk-cd'. 

Vrijdagavond was de presentatie van deel 34 in vier Oeteldonks-getinte cafes: D'n Burger, café De Graven van Leuven, De Basiliek en De Smidse. De kroegen waren volgelopen met Oeteldonkers in traditionele outfit in kiel en rood wit gele sjaal. ,,Ik gebruik mijn cd-speler nog maar zelden", bekende bezoeker Halmar de Rooij in de Basiliek. ,,Maar ik koop nog wel elk jaar de Kwèk-cd om mijn collectie Oeteldonkse nummers compleet te houden." 

Kwèkfinalisten traden met veel succes op in de vier kroegen. Het winnende 'Blèf bij mijn' van de Foe jong Bende werd het hardst meegezongen. ,,Het is veel drukker dan voorgaande jaren en de stemming zit er goed in. Een prima opmaat voor carnaval", stelde Sabine van Stiphout, Oeteldonks minister van Evenementen, tevreden vast tijdens de cd-prestatie.

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch