Volledig scherm
PREMIUM
Presentator Ruud Geven (links) in gesprek met Timo de Rijk, directeur van het Design Museum over de komende expositie met vormgeving uit het Derde Rijk. Foto Olaf Smit. © Olaf Smit

De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design

DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”

Graaff is met een medestander ook naar de avond in Babel in Den Bosch gekomen waar een debat is georganiseerd met museumdirecteur De Rijk over de expositie die vanaf  7 september in het Design Museum te zien zal zijn. Graaff  kondigt aan dat zijn bond het protest leidt van tien internationale organisaties die eisen dat de expositie wordt  afgeblazen. Desnoods stapt de bond naar de rechter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch