Volledig scherm
PREMIUM
Arie Bijl. © Paul Roovers/BD

De stad van... Arie Bijl: ‘De stad is inconsequent, asfalt heeft de prioriteit’

DEN BOSCH - Arie Bijl is bestuurslid van de Bossche Milieugroep en zet zich actief in voor een beter klimaat. ,,Ik ben gewoon bezorgd en volg mijn hart.”

Quote

Er gebeuren ook wel goede dingen, maar minder dan zou moeten

Arie Bijl

Arie Bijl (74) stond afgelopen zaterdag weer met een spandoek op het Kerkplein. Hij hoopt dat meer generatiegenoten zich aansluiten bij zijn initiatief 'Grootouders voor het klimaat'. "Wij mensen maken er een zooitje van, we zijn bezig met het slopen van de aarde.”

En ja, ook in onze stad kunnen we volgens Bijl beter omgaan met de groene en duurzame vraagstukken. ,,Er worden dan wel dertig kilometerzones aangelegd op de boulevards, maar tegelijkertijd worden er acht bomen gekapt. Dan heeft asfalt - en daarmee de fossiele brandstoffen - dus prioriteit. Die bomen geven juist tegengas.” Hij loopt naar de keuken en komt terug met een recent bericht uit de krant. ,,Kijk, zeventig bomen moeten worden gekapt voor de Orthenseweg. Ook daar heeft asfalt de prioriteit. Als stad zeg je dus A, maar je doet ‘min-A’. Er gebeuren ook wel goede dingen, maar minder dan zou moeten. En dus inconsequent.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch