Volledig scherm
PREMIUM
Pieter van Oerle met zijn vrouw en dochter voor zijn brasserie Pjotr die 25 jaar bestaat. © Sandra Peerenboom

De stad van... Familie van Oerle 'We hebben nog dagelijks profijt van Zwitserland’

DEN BOSCH - De brasserie in de Lokerenpassage bestaat deze maand 25 jaar. Pjotr wordt bestierd door Pieter en Carol van Oerle. ,,Dagelijks op de vloer zijn, weten wat er speelt. Dat is onze kracht.”

Quote

Als onderne­mers dagelijks op de vloer zijn, weten wat er speelt. Ik denk dat dat onze kracht is

Pieter van Oerle

In de Lokerenpassage is er de laatste jaren veel verloop en soms ook leegstand. Maar precies in het midden van het winkelcentrum op de Maaspoort is de brasserie nog dezelfde als bij de opening: Pjotr. Met ook nog dezelfde uitbaters: het echtpaar Van Oerle: Pieter en Carol (beiden 57). Deze maand bestaat de zaak 25 jaar. ,,Als ondernemers dagelijks op de vloer zijn, weten wat er speelt. Ik denk dat dat onze kracht is”, zegt Pieter. ,,Daarnaast werken we met ambachtelijke, eerlijke producten uit de regio.” Hij is verantwoordelijk voor de keuken, Carol voor de vloer. Pieter: ,,Je moet blijven geloven in je formule. Er was een tijd dat leveranciers van gokautomaten de deur platliepen, maar daar zijn we nooit voor gezwicht. Wij zijn een ontmoetingsplek in de wijk, waar mensen komen voor een hapje of drankje. Dus daarin proberen we het verschil te maken.”

  1. FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstander met regelmaat getrakteerd op kraaienconcert’
    PREMIUM

    FC Den Bosch over stilleggen wedstrijd: ’Tegenstan­der met regelmaat getrak­teerd op kraaiencon­cert’

    DEN BOSCH - Het is onduidelijk of het gaat om dezelfde mannen. Zeker is dat supporters van FC Den Bosch tijdens de intocht van Sinterklaas met leuzen en een spandoek pleitten voor Zwarte Piet. En het staat vast dat aanhangers van FC Den Bosch er enkele uren later (met spandoek) in het stadion voor zorgden dat de scheidsrechter de wedstrijd tegen Excelsior een poosje staakte.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch