Volledig scherm
PREMIUM
Nederland, Den Bosch, Gerard komt naar je toe om fietsen te repareren. © copyright Marc Bolsius

De stad van... Gerard de Zwart: 'Den Bosch is zeker een fietsvriendelijke stad’

DEN BOSCH -  Ruim tien jaar is Gerard de Zwart nu mobiele fietsenmaker. Uiteraard komt hij voorrijden op de fiets. ,,Een busje vind ik niet nodig.”

,,Zelfs over de Markt kun je prima fietsen, dus ja, Den Bosch is zeker fietsvriendelijk", zegt Gerard de Zwart (64). Als iemand dat kan beoordelen is hij het wel, mobiele fietsenmaker van beroep. Want uiteraard bezoekt hij zijn klanten op de tweewieler, het koffertje met gereedschap onder de snelbinders. ,,Mensen verwachten weleens dat ik met een busje kom voorrijden, maar dat duurt wel even voor je dat hebt terugverdiend. Ik vind het ook niet nodig. Ik woon op de Maaspoort en ben zo in de stad via het fietspad langs de Rompertsebaan. Fijne route is dat.”

  1. Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel
    VIDEO

    Even een rustig mens worden door te kijken in de spiegels van de ziel

    DEN BOSCH - Het dagelijkse ‘gejakker’ en de toenemende individualisering en modernisering, waarbij complete levens beheerst worden door gebruik van social media, zijn typisch voor deze tijd. Ze dragen ertoe bij dat het intermenselijke contact vaak op een laag pitje staat. En al helemaal met een wildvreemde. Hoogste tijd voor een tegenreactie, vinden de verbinders Annemieke van Dort en Thijs Verberne. De een legt het accent op het oogcontact, de ander op het freehuggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch