Volledig scherm
PREMIUM
Pierre van der Zande van The Record Hustler. © Marc Bolsius

De stad van... Pierre van der Zande: ‘Voor het eerst alleen naar de Willem II, dat maakte indruk’

DE STAD VAN...DEN BOSCH - Het is een paar minuten voor openingstijd, maar de eerste klanten zijn al binnen. Eigenaar Pierre van der Zande (37) begroet ze bij hun voornaam. Het is woensdagmiddag, bijna twaalf uur. The Record Hustler is dan voor het eerst weer open na het weekend. De tweedehands platenzaak op het Hinthamereinde  in Den Bosch is een walhalla voor de muziekfreak.

,,Op zaterdag komt de meeste nieuwe muziek binnen, dat zoek ik dan allemaal uit en dan ga ik prijzen. Woensdag liggen ze ertussen. De mensen die nu binnenkomen zijn de fanatiekelingen, die hebben de eerste keus."

 1. Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in
  PREMIUM

  Kaaihal tóch gebruiken als tijdelijk theater, tegen wil van B en W Den Bosch in

  DEN BOSCH - Het Theater aan de Parade wil de nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade in Den Bosch toch gebruiken als tijdelijk theater. Maar dan moet wél definitief bekend zijn wanneer het huidige theater gesloopt wordt. En moet de nieuwe er op dat moment ook staan. Daarmee houden directie en bestuur van het theater, tegen de zin van het college van B en W in, vast aan de Kaaihal als tijdelijk theater.
 2. Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij 
stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’
  PREMIUM

  Dakloze man bij Bossche Kruidvat betrapt bij stelen van 25 pakken koffie: ‘Meneer blijft maar doorgaan’

  DEN BOSCH - Pakken koffie zijn een favoriete buit van winkeldieven. Bij een heler hopen ze er nog iets voor op te strijken. Met het stelen van één pak kom je niet ver. Daarom ging een Bosschenaar (53) er twee maanden geleden bij een Kruidvat-filiaal aan de Hoge Steenweg vandoor te gaan met 25 pakken. Het viel beveiligers op dat hij met een lege Big Shopper binnenkwam en zonder te betalen vertrok met een uitpuilend exemplaar. De man stond deze week terecht bij de politierechter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch