Volledig scherm
Simon Zijlemans © Jan Zandee

De stad van... Simon Zijlemans:
‘Niemand interesseert het hier iets of je op tv komt’

DE STAD VANSimon Zijlemans is presentator en verslaggever voor de voetbalprogramma's op RTL. ‘FC Den Bosch is de mooiste kutclub van de wereld’.

Of zijn werk hem nou in Bernabéu, Old Trafford of De Kuip brengt; Simon Zijlemans (34) vindt het allemaal even prachtig. Maar geen enkele voetbaltempel heeft op hem hetzelfde magische effect als De Vliert. Het maakt niet uit welke Europa Cup-wedstrijd hij aan elkaar praat op RTL7. Krijgt hij ook maar de kleinste kans om over zijn clubje te beginnen, dan kopt hij die voorzet snoeihard binnen. 

,,FC Den Bosch is de mooiste kutclub van de wereld. Er is altijd wel iets. Die soap rond de overname van Kakhi. Ik had al kaarten voor de Champions League voor over twee jaar, maar dat gaat helaas niet door. Een hele tribune die een jaar wordt gesloten: dat verzin je toch niet? Die kwartfinale in de beker tegen VVSB, je denkt: dit is ónze kans, maar dat gaat dan toch helemaal mis. Dat er niet gespeeld kan worden omdat het kunstgras kapot is. Je kunt zo tien voorbeelden noemen die nergens voorkomen, alleen bij FC Den Bosch. Dat zegt alles."

Razende reporter

Zijlemans was voorheen razende reporter in de talkshow van Johan Derksen en Wilfred Genee. Nadat zij overstapten naar Veronica presenteert hij de analyses rond Europa League-duels en maakt hij interviews voor VTBL, het voetbalplatform van RTL. Dat was ook de naam van de door Humberto Tan gepresenteerde voetbalshow op zondagavond. Daarin had Zijlemans ook een grote rol, maar tot zijn spijt is de show dit seizoen niet teruggekeerd op de buis. Wel schuift hij regelmatig aan bij RTL Boulevard om het voetbal- én gamenieuws te duiden. ,,Leuk programma om voor te werken. Het ene moment gaat het over de serieuze misdaad, dan over de zieke hond van Gordon. Het schiet alle kanten op, dat vind ik mooi."

Zijlemans woont overigens in Rosmalen, maar stelt zich overal voor als Bosschenaar. ,,Dat ben ik, 100 procent." Hij wil gelijk even afrekenen met een hardnekkig misverstand. ,,Rosmalen is Den Bosch, hoor. Ik word moe van mensen die zeggen dat dat niet zo is. Ik heb niet alle geschiedenisboeken doorgenomen, maar Rosmalen is gewoon onderdeel van Den Bosch, net zoals de Maaspoort en de Aawijk dat zijn."

Trots op...

,,De Bosschenaar in het algemeen. Jezelf zijn, geen onzin verkopen, gewoon zeggen waar het op staat. Dat heeft deze stad me geleerd en het is de belangrijkste les uit mijn leven. Die neem ik overal mee naartoe. Niemand interesseert het iets of je nu op televisie komt of stratenmaker bent, dat vind zo relaxed en daarom ga ik hier ook nooit meer weg.”

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch