Volledig scherm
PREMIUM
Vincent van den Elshout. © copyright Marc Bolsius

De stad van... Vincent van den Elshout: ‘Hou eens op met het demoniseren van de volkswijken!’

Vincent van den Elshout is internationaal regisseur. Komende woensdag gaat zijn voorstelling over de Bossche volkswijk, WIJ, in première.

Op de parkeerplaats van de Bossche Verkadefabriek wordt de laatste hand gelegd aan het decor voor de buitenvoorstelling WIJ. De broers en zwager van regisseur Vincent van den Elshout (55) werken mee aan de nagebouwde straat. Het vervult hem met trots, maar het lokale karakter brengt wel een ander soort druk met zich mee. Later dit jaar regisseert hij in Zuid-Afrika, Frankrijk en Italië, maar zo zenuwachtig als nu, voor de première van WIJ, is hij nooit. ,,Het is vreselijk. Volgende week ben ik in Finland voor een opera. Ook een grote voorstelling, maar daar ben ik helemaal niet zenuwachtig voor. Dit is anders. Het is net alsof je optreedt voor familie die je al een beetje kent. We dragen dit project echt met z’n allen, iedereen denkt mee, maar ik kan er wel op worden afgerekend. Straks word ik met pek en veren de stad uitgejaagd.”

  1. Uniek kijkje op de steigers: historische vondsten bij de buren van Jeroen Bosch
    PREMIUM

    Uniek kijkje op de steigers: histori­sche vondsten bij de buren van Jeroen Bosch

    DEN BOSCH - Natuurlijk zat niemand te wachten op het instorten van het Pearle-pand op de Markt in Den Bosch. Maar voor bouwhistoricus Ronald Glaudemans en zijn collega’s was het een buitenkans om langdurig archeologisch speurwerk te verrichten. Want het pand stond naast de Kleine Winst waar Jeroen Bosch heeft gewoond en zou hebben geschilderd. Maandag kregen genodigden een uniek kijkje achter de steigerschermen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch