Volledig scherm
PREMIUM
Compagnia Pippo Delbono met de 82-jarige doofstomme acteur Bobo. © Compagnia Pippo Delbono

De theatermaker houdt niet meer van theater, zegt hij

DEN BOSCH - De regisseur houdt niet meer van theater, zegt een van de actrices in ‘Orchids’. Ze neemt de leegte die daardoor ontstaat in om reclame te maken voor zichzelf. Ze heeft wat kopieën te verkopen: een Manet, twee Monets, nog een Velasquez. Het is een van de vele intermezzo’s in Pippo Delbono’s theaterstuk dat maar geen theater wil worden.

Personages ontbreken. De voorstelling bestaat uit een aantal losse stukken waarbij Delbono als een soort alleswetende verteller met zijn soms poëtische voice-over teksten al die losse elementen aan elkaar praat. Uitgansgpunt van ‘Orchids’ is de dood van Delbono’s moeder. Haar dood greep Delbono zwaar aan. Hoewel de twee een moeizame verhouding hadden, kwamen ze op het einde van haar leven toch dicht bij elkaar.

  1. Website zet initiatieven voor armoedehulp in Noord-Brabant op een rij

    Website zet initiatie­ven voor armoede­hulp in Noord-Bra­bant op een rij

    Den Bosch - De website hulpbijarmoede.nl biedt de provincie Noord- Brabant een plek waar alle instanties in de provincie die zich richten op het bestrijden van armoede zich kunnen registreren. Daardoor is voor het eerst een overzicht ontstaan waar mensen terecht kunnen voor hulp in hun eigen stad of dorp. Wie bijvoorbeeld ’s-Hertogenbosch toetst krijgt in een straal van 25 kilometer nu al 82 organisaties te zien.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch