De landtong naast de Brabanthallen (rechts). Het eerste deel moet een parkeerplaats voor 900 auto's worden, het water tussen landtong en Brabanthallen wordt gedempt. Het achterste deel van de landtong (daar waar ongeveer de bomenrij begint) moet een park worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De landtong naast de Brabanthallen (rechts). Het eerste deel moet een parkeerplaats voor 900 auto's worden, het water tussen landtong en Brabanthallen wordt gedempt. Het achterste deel van de landtong (daar waar ongeveer de bomenrij begint) moet een park worden. © Marc Bolsius

Deal Den Bosch en Libéma: bij Brabanthallen komen 900 parkeerplaatsen, deel haven gedempt

DEN BOSCH - Eigenaar Libéma van de Brabanthallen en 1931 Congrescentrum gaat van een deel van de landtong naast het complex een parkeerterrein voor 900 auto’s maken. Voor de ongeveer 11 miljoen euro kostende operatie wordt onder meer een deel van de Industriehaven gedempt. 

Het immense parkeerterrein komt daarmee vast aan het voormalige Veemarktterrein te liggen. De gemeente verkoopt bovendien de hallen en opstallen van het complex voor ruim 7,3 miljoen euro aan Libéma. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch