De landtong naast de Brabanthallen (rechts). Het eerste deel moet een parkeerplaats voor 900 auto's worden, het water tussen landtong en Brabanthallen wordt gedempt. Het achterste deel van de landtong (daar waar ongeveer de bomenrij begint) moet een park worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De landtong naast de Brabanthallen (rechts). Het eerste deel moet een parkeerplaats voor 900 auto's worden, het water tussen landtong en Brabanthallen wordt gedempt. Het achterste deel van de landtong (daar waar ongeveer de bomenrij begint) moet een park worden. © Marc Bolsius

Deal Den Bosch en Libéma: bij Brabanthallen komen 900 parkeerplaatsen, deel haven gedempt

DEN BOSCH - Eigenaar Libéma van de Brabanthallen en 1931 Congrescentrum gaat van een deel van de landtong naast het complex een parkeerterrein voor 900 auto’s maken. Voor de ongeveer 11 miljoen euro kostende operatie wordt onder meer een deel van de Industriehaven gedempt. 

  1. Nieuw podium in Brabanthallen: ‘Festivals en shows die je ook kunt verwachten op Broadway’
    PREMIUM

    Nieuw podium in Brabanthal­len: ‘Festivals en shows die je ook kunt verwachten op Broadway’

    DEN BOSCH - De Brabanthallen zijn aan de buitenkant nauwelijks veranderd. Maar hal 5 naast 1931 Congrescentrum aan de Vlijmenseweg heeft inmiddels een ander aanzien. Daar wordt gewerkt aan een zogenaamde black box waardoor er extra ruimte is voor onder meer (internationale) popconcerten, grote voorstellingen en congressen met plaats voor maximaal 3100 zitplaatsen of maximaal 6000 staanplaatsen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch