Volledig scherm
Een deel van Den Bosch waar ontwikkelingen op de planning staan: Kop van 't Zand, Orthenpoort-Zuid, Zuid-Willemsvaart en omgeving van de Citadel. © Albert van den Boomen

Debat Brabants Dagblad over ambities en lef in de stad

DEN BOSCH - ‘Geen visie, geen lef en geen dynamiek’, zo luidde de kop boven een artikel medio januari in het Brabants Dagblad. Een opiniestuk met als kern dat de vaart uit het aangeharkte Den Bosch is en het de stad aan doortastendheid ontbreekt. De stad heeft nieuwe idealen en ambities nodig, wat zijn die dan en hoe moeten die gerealiseerd worden? Daar houdt het Brabants Dagblad op woensdag 27 maart (vanaf 20.00) uur in de Verkadefabriek een debat over. 

Dat er onvoldoende dynamiek en lef in Den Bosch is zal wethouder Mike van der Geld (onder meer cultuur en Zuid-Willemspark) tijdens het debat zonder twijfel willen weerleggen. Hij gaat onder leiding van Theo van der Zande van het Brabants Dagblad het debat aan met onder andere artistiek leider Klaas Burger van de Academie voor Beeldvorming. 

Burger zoekt het vooral in samenwerking in de stad: ,,Samenwerken is doodeng, want dan moeten mensen uit hun comfortzone stappen. Ga praten, waar worden we echt beter van en hoe? Er zit zoveel kennis in de stad, die moeten we benutten.’’

Volledig scherm
Wethouder Mike van der Geld © Roy Lazet

Waar liggen de kansen om spraakmakend te zijn? Den Bosch wil of gaat aan de slag met De Kop van ‘t Zand en Orthenpoort-Zuid. De eerste woningen verrijzen op het terrein van het voormalige Groot Ziekengasthuis, maar is er voldoende nagedacht over deze mooie en historische plek, of wordt het een saaie dure woonwijk?    

Columnist Lucas de Waard

Aan het debat doet ook fiscaal manager Harald Dols uit Den Bosch mee. Dols is lid van diverse ondernemersclubs en één van de oprichters van Stichting SUB40DB, een netwerkclub/platform voor jonge ondernemers onder de veertig jaar.  Marga Huijbregts (projectmanager voor de ondernemerslijn Werken van Morgen bij AgriFood Capital) debatteert eveneens mee.  Columnist Lucas de Waard draagt tijdens de avond een column voor. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch