Volledig scherm
PREMIUM
De woontoren van De Amazones in Den Bosch. © Olaf Smit

Debatavond hoogbouw Den Bosch legt angst bloot, maar die is niet altijd terecht

DEN BOSCH - De angst voor hoogbouw zit soms diep bij mensen. Lang niet altijd terecht, bleek gisteravond in het BAI-debat. Zie een flat eens als een veilig verticaal dorp met voldoende voorzieningen.

Den Bosch is de laatste jaren wat voorzichtig geweest met het toestaan van hoge bebouwing binnen de gemeentegrenzen. Zelfs maximale bouwhoogtes die waren vastgelegd in de nota hoogbouw uit 2003 werden niet gehaald. En zo ontstonden compromissen die weinig tot geen toegevoegde waarde hadden voor het beeld van de stad, zoals de wat plompe Van Lanschottoren achter het station. En hoge torens die in het Paleiskwartier waren voorzien, vielen in de praktijk vele tientallen meters lager uit.

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch