Volledig scherm
PREMIUM
Plan voor de nieuwe Kaaihal aan de Tramkade. Maar voor hoeveel jaar? © BiermanHenket

Deel Bossche oppositie zet stok achter deur Kaaihal

DEN BOSCH - Een deel van de oppositie in Den Bosch heeft elkaar gevonden en wil dat een nieuwe Kaaihal voor minimaal tien jaar op de Tramkade kan blijven staan. Of die wens in de vorm van een motie op de agenda van de gemeenteraad van woensdagavond komt te staan is nog maar de vraag. 

Dat hangt af van een door Leefbaar ’s-Hertogenbosch aangevraagd verantwoordingsdebat en óf het college van B en W nog vóór de vergadering duidelijkheid wil geven. Uiteindelijk beslist een meerderheid van de raad of het debat wordt gehouden. Als de coalitiepartijen VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang dit gezamenlijk niet willen, is er woensdagavond dus geen debat. De motie staat sowieso op de agenda.

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch