Volledig scherm
PREMIUM
Plan voor de nieuwe Kaaihal aan de Tramkade. Maar voor hoeveel jaar? © BiermanHenket

Deel Bossche oppositie zet stok achter deur Kaaihal

DEN BOSCH - Een deel van de oppositie in Den Bosch heeft elkaar gevonden en wil dat een nieuwe Kaaihal voor minimaal tien jaar op de Tramkade kan blijven staan. Of die wens in de vorm van een motie op de agenda van de gemeenteraad van woensdagavond komt te staan is nog maar de vraag. 

Dat hangt af van een door Leefbaar ’s-Hertogenbosch aangevraagd verantwoordingsdebat en óf het college van B en W nog vóór de vergadering duidelijkheid wil geven. Uiteindelijk beslist een meerderheid van de raad of het debat wordt gehouden. Als de coalitiepartijen VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang dit gezamenlijk niet willen, is er woensdagavond dus geen debat. De motie staat sowieso op de agenda.

  1. Geschorste oorlogsheld Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    Geschorste oorlogs­held Marco Kroon heeft beelden van ’akkefietje’ met carnaval in Oeteldonk

    DEN BOSCH - De door het ministerie van Defensie geschorste Marco Kroon voor vervolging voor onder meer mishandeling van een politieagent zegt beelden te hebben van het incident op carnavalszondag in Den Bosch. ,,En die beelden liegen niet. Ja, ik heb staan pissen buiten en accepteer daar de boete voor. Daarna ben ik behandeld alsof men een profeet te pakken had.’’ In de ogen van Kroon is zijn aanhouding die bewuste carnavalsdag een ’akkefietje’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch