Bussen bij de ovonde op het Julianaplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Bussen bij de ovonde op het Julianaplein. © Olaf Smit

Deel bussen mogelijk weer naar Bossche Onderwijsboulevard, politiek erkent drukte

DEN BOSCH - Er is een grote kans dat een aantal van de busdiensten die nu voor grote drukte op de ovonde aan het Julianaplein zorgen weer wordt verplaatst naar de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Dat is verrassenderwijs de wens van de gemeenteraad nu blijkt dat een afgesloten groene en veilige Onderwijsboulevard aan de achterzijde van het station niet haalbaar is. 

Aan beide zijden van het station zal er nog niet direct opluchting zijn, maar zowel in het Paleiskwartier als aan de zijde van het Julianplein was de consternatie de afgelopen maanden groot. Protesten en tal van brieven aan de gemeente tegen het vele busverkeer en de lastige bereikbaarheid van het Paleiskwartier wisselden elkaar in rap tempo af.

  1. 
Met een knipoog, maar basketbalclub Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren
    PREMIUM

    Met een knipoog, maar basketbal­club Heroes gaat afhaken sponsors niet accepteren

    DEN BOSCH - Leuk, een basketbalwedstrijd kijken én netwerken. Minder leuk: bedrijven hebben er door corona geen geld meer voor. En dat ‘accepteert’ basketbalclub Heroes niet. ,,We geven de bedrijven tóch twee stoelen en ze bepalen zelf wat ze die stoelen waard vinden.’’ Bovendien geeft de club van Bob van Oosterhout 250 seizoenkaarten weg aan kinderen uit gezinnen die door corona getroffen zijn.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch