In dit leegstaande pand aan de Nieuwstraat zijn huurwoningen gepland. De gemeente stimuleert de huurders om een deelauto te gebruiken.
Volledig scherm
PREMIUM
In dit leegstaande pand aan de Nieuwstraat zijn huurwoningen gepland. De gemeente stimuleert de huurders om een deelauto te gebruiken. © Marc Brink/BD

Deeltijdauto voor woninghuurders in Den Bosch

DEN BOSCH - Onder meer bij uitverkoren nieuwbouwprojecten stimuleert de gemeente Den Bosch bewoners om deelauto’s te gebruiken. Dat gebeurt om te beginnen bij de huurders van het pand Nieuwstraat 20-22 dat wordt verbouwd. De verhuurder van het oude honk van komische fanfare De Kikvorschen moet ervoor zorgen dat (tegen betaling van gebruik) in totaal drie deelauto’s beschikbaar zijn. Opvallend is dat de huurders geen gebruik mogen maken van het gemeentelijke parkeervergunningsysteem.

  1. Stef verlengde vijf levens door reanimatie: 'Als ik van huis ga, neem ik altijd mijn AED mee in een rugzak'
    PREMIUM

    Stef verlengde vijf levens door reanimatie: 'Als ik van huis ga, neem ik altijd mijn AED mee in een rugzak'

    ROSMALEN/EINDHOVEN - Miljoenen mensen wereldwijd zagen zaterdagavond hoe de Deense voetballer Eriksen tijdens een van de eerste wedstrijden van het EK op het veld in elkaar zakte, maar vervolgens met succes werd gereanimeerd. Het zorgde bij de Hartstichting en het Rode Kruis voor een regelrechte run op reanimatiecursussen en aanmeldingen van nieuwe ‘burgerhulpverleners’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch