Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Kok | Boomerang Fotografie

Defensie dwarsboomt veiliger snelfietsroute tussen Den Bosch en Zaltbommel

DEN BOSCH -  Defensie wil geen grond verkopen en er zouden te veel bomen sneuvelen. Dus komt een belangrijk deel van de snelfietsroute tussen Den Bosch en Zaltbommel aan de zijde van de Afvalstoffendienst ‘s-Hertogenbosch te liggen, aan Treurenburg tussen de Hedelse brug en de wijk Orthen. Dat betekent ook dat over dat deel van ongeveer 2,5 kilometer fietsers meerdere malen te maken krijgt met autoverkeer.

Het zou logischer en veiliger geweest zijn om dat deel van de in totaal vijftien kilometer lange fietsroute aan de zijde van de Genie en de rioolwaterzuivering (RWZI) te leggen. Aan die zijde kruisen fietsers nauwelijks met autoverkeer en kan er een rechtstreekse aansluiting gemaakt worden op de aansluiting bij de Hedelse brug en een aan te leggen nieuwe brug bij de Zandzuigerstraat. 

  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch